badanie krwi TSH CA 125
   
rafal.rybnik.pl
badanie przeciwciał przeciwplemnikowych
badania sanepidu ile kosztuje i ile trwają
badanie USG przez powloki brzuszne ktory tydzien ciąży
badania eksperymentalne tarcz jednoprzęsłowych przez klingroth
badanie dna oka a bole szyji i plecow
badanie laparoskopowe przez gardlo przed wizyta
badania moczu wykazały bakterie 10,2 czy to dobry wynik
badanie ogolne moczu erytrocyty pojedyncze w preparacie
badanie krzywej cukrowej po 75 g w ciazy normy
badanie na kszywą cukrowa w ktorym miesiacu ciąży
Jak ustali adres osoby prywatnej
cafe bohema com
que son los hakers
Prokuratura Rejonowa w Elblgu
szczegowa mapka Polski
John Field
  rafal.rybnik.pl

Temat: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!   Cytat: Napisane przez malawielka (Wiadomość 17368339) cześć dziewczymy dostałam skierowanie do kliniki ginekologi na diagnostyke badań hormonalnych ponieważ lekarz podejrzewa u mnie PCO ale powiedział że aby postawić stu procentową diagnoze musi mieć wszystkie badania bo gdybać nie można. Jutro jade i mam do was pytanie czy któraś z was miała robione w szpitalu te badania i ... :p: ja przynajmniej zawsze tyle jestem :rolleyes: i raczej powinni wykonać Ci wszystkie nie zbędne badania hormonalne w tym usg i cytologie a na drugi dzień na obchodzie zazwyczaj (przynajmniej w moim przypadku tak było zawsze) ordynator konsultuje te wyniki z innymi lekarzami i jeżeli jest taka konieczność decyduje o wykonaniu jeszcze dodatkowych badań :brzydal: Cytat: Napisane przez denikaa (Wiadomość 17374302) Dziewczyny, nie wiecie przypadkiem jakie badania robi się przed laparoskopową kauteryzacją? Zupełnie mi z głowy wypadło, żeby zapytać o to lekarkę. Jutro idę do szpitala na "procedurę jednodniową" czyli wykonanie wszystkich badań.... tylko no właśnie, jakich badań? Domyślam się, że USG + ??? no właśnie co jeszcze.... ginekolog powiedziała, wyznaczając termin zabiegu, że nie może być później niż 15 dni po badaniach, bo się one dezaktualizują... czyli pewnie jakieś hormony... Tylko po co je badać do zabiegu? Ja przed laparoskopią musiałam byc wcześniej zaszczepiona na żółtaczkę oczym wspominała Azakowana i musiałam mieć aktualne badania takie jak: - grupa krwi, - badanie CRP, - badanie w kierunku kiły, - badanie moczu, - prześwietlenie klatki piersiowej, - morfologia, - przeciwciała anty-HCV, - TSH, - antygen HBs, - Ca-125, ja przynajmniej musiałam mieć wykonane te badania przed zabiegiem ale w każdym szpitalu pewnie inaczej jest :rolleyes:
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99222



Temat: Wyniki badań-proszę o analizę.
l(low) Hematokryt 34 37-47 l MCV 65 80-99 l MCH 19 27-35 l MCHC 28,7 32-37,0 l Płytki krwi 305 140-440 - RDW-CV 16,6 11,6-14,8 h PDW * 9,0-17,0 - MPV ... Bilirubina całkowita 7,56 min-,max 21 Fosfataza zasadowa 74 norma: 30-120 GGTP 9 min-,max 38 Amylaza w surowicy 24 norma:22-80 CRP,półilościowo: CRP 0,10 norma: 0,00-5,00 Wirus zapalenia wątroby typ C: Przeciwciała anty-HCV wynik:ujemny CA-125 7,51 norma:0,00-21,00 W końcu poszłam normalnie do lekarza rodzinnego z tymi wynikami.Nadal mam problemy z wypróżnianiem się głownie są to zaparcia (co jakiś czas występują biegunki).Stan ten utrzymuje się ... (jakieś 4-5 lat temu wyszła mi w tym miejscu taka czerwona plama-nie wiem czy to ma jakiś związek z tym-pisze co wiem). A oto moje ostatnie wyniki: Krew utajona w kale wynik 3 razy dodtani zakres wart ref ujemny! (baaaaardzo się tym martwię ) Lamblie w kale(ELISA) wynik : ujemny zakres wart ref: ujemny Markery: CEA: wynik: 0,67 norma: 0-5 Ca 19,9 ... 140mmol/l norma: 137-145 potas w surowicy 4,6 mmol/l norma: 3,6-5,0 Immunochemia: TSH 1,796 ulU/ml norma 0,270-4,700 Morfologia krwi obwodowej: WBC 6,1 tys/ul norma: 4,0-10,0 RBC 5,30 mln/ul norma: ? 4,00-5,20 HGB ... n:?6,1-17,0 MPV 10,60 fl n: 6,80-12,00 P-LCR 32,8 % n: 6,0-43,0 Mikroskopowy rozmaz krwi: [/i]Neutrofile pałeczkowate 1 % norma: 1-5 Neutrofile segmentowane 73% norma:?45-70 Granulocyty kwasochłonne 3 % norma:1-5 Monocyty 3 % norma:2-8 Limfocyty 20% norma: 20-45 Odczyn Biernackiego 5mm/h norma: <12,0 Płytki krwi metodą manualną: Płytki krwi 311,0 tys/ul norma: 140,0-440,0 Retikulocyty 7,0 %o norma:5,0-15,0 mocz-badanie ogólne: barwa: jasnożółty przejrzystość lekko mętny ciężar właściwy 1,005 g/ml norma: 1,005-1,030 leukocyty negatywny azotyny negatywny ph 6,0 norma: 5,0-7,0 krew negatywny białko negatywny glukoza w normie kwas askobinowy negatywny ciała ketonowe negatywny urobilinogen w normie ... terminu. Boję się tego badania,ale chyba w końcu się na nie zapiszę.No nie wiem,jakoś nie mam odwagi.Rodzice ciągle mnie namaiwają na to badanie. A teraz pytnaie do Was- drodzy Forumowicze : - co sądzicie o tych wynikach? -jakie badania byłyby jeszcze zalecane w moim przypadku? -jak myślicie? jaka to może być choroba? Jeśli są to nieodpowiedniepytania,bądź umieściłam je w nieodpowiedim dziale to...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7715



 
  Strona Główna
Bagster
baciarz
 
 
Absolutna wolność człowieka skończyłaby się chaosem. Antoni Kępiński (1918-1972)
Do polowania na pchły i męża nie trzeba mieć karty myśliwskiej. Zygmunt Fijas
Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna. Włodzimierz Iljicz Lenin (Uljanow, 1870-1924)
Dla tego, co nie krzywdzi, zbędne prawdomówstwo. Antyfanes
Darząc uśmiechem uszczęśliwiasz serce. Uśmiech bogaci obdarzonego nie zubożając dającego. Nie trwa dłużej niż chwila, ale jego wspomnienie zostaje na długo. Nikt nie jest tak bogaty, by mógł nim pogardzić, ani tak ubogi, by nie mógł nim darzyć: Uśmiech niesie radość rodzinie, umacnia w pracy, świadczy o przyjaźni. Uśmiech podnosi na duchu zmęczonych, leczy ze smutku. Gdy więc napotkasz kogoś o twarzy ponurej, obdarz go hojnie uśmiechem, któż bowiem bardziej go potrzebuje niż ten, kto nie potrafi go dawać? Faber