badanie krwi ASP
   
rafal.rybnik.pl
badanie przeciwciał przeciwplemnikowych
badania sanepidu ile kosztuje i ile trwają
badanie USG przez powloki brzuszne ktory tydzien ciąży
badania eksperymentalne tarcz jednoprzęsłowych przez klingroth
badanie dna oka a bole szyji i plecow
badanie laparoskopowe przez gardlo przed wizyta
badania moczu wykazały bakterie 10,2 czy to dobry wynik
badanie ogolne moczu erytrocyty pojedyncze w preparacie
badanie krzywej cukrowej po 75 g w ciazy normy
badanie na kszywą cukrowa w ktorym miesiacu ciąży
symbol pogotowia Ratunkowe
instalacje gazowe BINGO S schemat
mikoaj drukowanki
geografia geologia
poparzenia Barszczem Sosnowskiego
Horoskop na lipiec
  rafal.rybnik.pl

Temat: (med) fasting blood glucose testing > pol
  | diagnostyczne, pomocne w wykryciu cukrzycy. Pozdrawiam. S Raczej jednak na czczo - spójrz np. tutaj: http://www.drugs.com/CG/FASTING_BLOOD_SUGAR.html http://www.mayoclinic.com/invoke.cfm?id=SA00102&si=2279 albo tutaj: http://my.webmd.com/hw/diabetes_1_2/hw8252.asp Tak, oczywiście test z glukozą robi się na czczo....
Źródło: topranking.pl/1527/med,fasting,blood,glucose,testing,pol.php



Temat: PL- FR medyczne
krwi i czasu krwawienia Po francusku powinny brzmieć tak samo; ten drugi może być z małym a "aPTT" | 6. EF (to jakis parametr w procentach oznaczany w echu serca) ang. ejection fraction, pol. frakcja wyrzutowa No jak już masz po ang. to możesz z tym skoczyć na : http://www.granddictionnaire.com/btml/fra/r_motclef/index1024_1.asp, słownik terminologiczny fr/fr/ang/lat. Potem jeszcze radzę sprawdzić definicje, tak dla pewności co...
Źródło: topranking.pl/1533/pl,fr,medyczne.php


Temat: Czy pojdzie do pierdla - raczej nie
  Pijana sędzia spowodowała kolizję w Łodzi      Policja odebrała prawo jazdy sędziemu Sądu Rejonowego z Rawy Mazowieckiej, która - mając ponad 3 promile alkoholu we krwi - spowodowała w ... wczoraj na jednej z łódzkich ulic. "Kobieta dobrowolnie poddała się badaniu alkomatem, które przeprowadzili przybyli na miejsce policjanci. Sędzina miała w wydychanym powietrzu 3,36 promila alkoholu" - poinformował oficer dyżurny Komendy ... jazdy. za: http://info.onet.pl/item.asp?DB=120&ITEM=53851 pozostawiam bez komentarza Wojtek Jablonski
Źródło: topranking.pl/1608/czy,pojdzie,do,pierdla,raczej,nie.php


Temat: cukrzyca i próba zajścia w ciąż
przed zajściem w ciążę. Zalecana jest antykoncepcja do czasu ustabilizowania się poziomu cukru na poziomie normalnym lub prawie normalnym przez przynajmniej dwa miesiące. Więcej: http://www.cukrzyca.org/view.asp?ID=330 Jeżeli po roku starań dalej nie uda się tobie zajść w ciążę to jako pierwsze badanie najlepiej jest zbadać nasienie, potem hormony, drożność itd. Na razie jednak chyba najlepiej byłoby ustabilizować poziom cukru, a potem zacząć starania....
Źródło: topranking.pl/1850/cukrzyca,i,proba,zajscia,w,ciaz.php


Temat: Piastowskie korzenie Obamy
Piastowskie korzenie Obamy Obama jest potomkiem Krzywoustego - tak wynika z badań czeskiego genealoga żyjącego w USA. Udowodnił on ponoć, że w żyłach amerykańskiego prezydenta płynie krew czeskich średniowiecznych władców. Na ... www.lidovky.cz/mam-nit-od-borivoje-k-obamovi-dif-/ln_zahranici.asp?c=A090401_212049_ln_zahranici_mtr Pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,50,93605021,93605021,Piastowskie_korzenie_Obamy.html


Temat: swędząca pokrzywka na dłoniach...wrrrr
zrób sobie badania krwi - Alat i Asp (zdaje się że to - w laboratorium będą wiedzieć). Koszt ok. 12 zł. Wtedy porównując wyniki z normami będziesz wiedziała już na drugi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,35207519,35207519,swedzaca_pokrzywka_na_dloniach_wrrrr.html


Temat: pytanie odnosnie badan w ciazy
jeśli ciąża jest zagrożona i/lub ma jakieś dolegliwości niech wykluczy też cholestazę ciężarnych ASP, ALT, GGTP, Bilirubina A tak w kolejnosci : podczas każdej wizyty: badanie przez pochwę, badanie ogólne moczu, pomiar wagi i ciśnienia krwi, badanie pracy serca płodu (od mniej więcej 12 - 14 tygodnia ciąży) na początku ciąży - oznaczenie grupy krwi, badania serologiczne, cytologia, badanie poziomu glukozy, badanie na obecność żółtaczki zakaźnej typu B badanie krwi przed 16 tygodniem, 17 - 20 tydzień, 25 - 28 tydzień badanie USG 16 - 20 tydzień, 30 - 34 tydzień, 38 tydzień badania internistyczne (17 - 20 tydzień) w 6-7 miesiącu - badanie w kierunku cukrzycy u ciężarnej kobiety (tzw. test obciążenia glukozą) pod koniec okresu ciąży - badanie kardiotokograficzne
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,89415964,89415964,pytanie_odnosnie_badan_w_ciazy.html


Temat: Czy mój 26 letni zdrowy syn jest nosicielem .
kinazy kreatynowej i może w późniejszym czasie emg, to chyba coś przeczuwa, a może chce po prostu tylko sprawdzić te badania, żeby wykluczyć jakieś choroby. Może nie potrzebnie się martwię na zapas, ale myślę że każda mama by sie martwiła. Musze jak najszybciej pobrać Wiktorowi krew, żeby sprawdzić CK. Jak będzie w normie to się trochę uspokoję. Na razie wiem tylko że ALAT i ASP jest w normie, bo ostatnio to sprawdzałam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24231,95029354,95029354,Czy_moj_26_letni_zdrowy_syn_jest_nosicielem_.html


Temat: badania krwi - czy powinienem sie martwic ?
Gość portalu: sam napisał(a): > witam, > > ostatnio robilem badania krwi i jedna pozycja mnie troche niepokoi - profil > watroby - aminotransferaza asparaginianowa - 96 (wartosc refer. 10 - ... urlopu > > pozdrawiam, > sam w skrocie ASP i podobna ALP - potocznie nazywane próbami wątrobowymi- jeśli coś nie tak z wątrobą ( podejrzenie żółtaczki ) to próby idą w ... kilku tysięcy ASP I ALP.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,2865202,2865202,badania_krwi_czy_powinienem_sie_martwic_.html


Temat: Lekarstwo akard po co przepisal mi go gin ?
Hej. Ja brałam acard do 22tc. Nie mam ASP. Ale dwie poprzednie ciąże obumarły i mimo wielu badań nie znalezino przyczyny. Gin zapisal mi Acard, bo ja twierdzi on rozrzedza krew...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,73013027,73013027,Lekarstwo_akard_po_co_przepisal_mi_go_gin_.html


Temat: Usg w 20 tyg. gdzie polecacie?
... było także 3D i płytka DVD. Kosztuje chyba 200 (zwykłe 100). Nie wiem dokładnie, bo płaciłam jednocześnie za badania krwi. Tu link: www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,40077523,40077523,Usg_w_20_tyg_gdzie_polecacie_.html


Temat: Jakie badania są refundowane.
LISTA BADAŃ REFUNDOWANYCH- ZLECONYCH PRZEZ GINEKOLOGA - przychodnia przy szpitalna: CYTOLOGIA, USG (pierwsze między 8-12 tyg. dopochwowo, kolejne zlecone przez ekarza będą przez brzuch), mocz ogólny, grupa krwi (bedzie Ci też potrzebna grupa krwi męża -ale on bedzie musiał już zapłacić - koszt koło 20- 25zł)TSH- hormon tarczycy, MORFOLOGIA, Toxoplazmoza: IGb IGM, sód, potas, chlorki, glukoza, mocznik, kwas moczowy, bilirubina całkowita, cholesterol i LDL-CHOLERSTEROL ORAZ HDL-CHOLESTEROL, Triglicerydy, aminotr. asp., aminotr. alan, możesz też dostać skierownaie do specjalisty np. kardiologa(który przyjmie cię jako ciężąrną w terminie cito), endokrynologa i innych specjalistów, jeśli taka zajdzie konieczność. Ja takie badania miałam wykonane bezpłatnie w szpitalu na Starynkiewicza w Warszawie po pierwszej wizycie u ginekologa. Chyba cytomegalia nie jest refundowana ale tego nie wiem, bo i tam zrobiłam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,588,57800144,57800144,Jakie_badania_sa_refundowane_.html


Temat: OTĘPIENIE organizmu (senność , zmęczenie), a wysiłek fizyczny
spadki poziomu cukru we krwi, a może to być np. niedoczynność tarczycy, albo zaburzenia wynikające ze zmiany ilości dostarczanych i przyswajanych mikroelementów i witamin, ich nadmiarów i niedoborów: http://www.dieta.pl/articles.asp?ID=233 chce utrzymac...
Źródło: topranking.pl/1561/otepienie,organizmu,sennosc,zmeczenie,a.php


Temat: Apel o Pomoc
www.show.scot.nhs.uk/scotblood/south_east_of_scotland.html Niemcy www.dkms.de/asp/english/ Badanie jest bezpłatne. Tak samo ewentualne pobranie szpiku. Wstępne badania polegają na oznaczeniu antygenów zgodności tkankowej. Trwają krótko i wymagają pobrania jedynie 5 do 10 ml krwi. Jedynym...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16556,38242395,38242395,Apel_o_Pomoc.html


Temat: Badania - czyli pomóżcie zielonej, ale chętnej :-)
wątroba -> próby wątrobowe AIAT i ASPAT (spotykałam sie także z nazwami ALT i ASP), INR (krzepliwośc krwi) usg piersi -> do 10 dnia okresu (tak napisała mi osoba przeprwadzająca to badanie), swego czasu ginekolog mi powiedziała, że do 7go.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,86228,90446639,90446639,Badania_czyli_pomozcie_zielonej_ale_chetnej_.html


Temat: 40 narkotestów dla otwockiej policji:)
... tapicerki samochodu, czy też poślinić, aby wykazał, czy dana osoba jest pod wpływem narkotyków, czy nie. - Tak dużo testów mamy po raz pierwszy – mówi o narko testach st. asp....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15342,29338721,29338721,40_narkotestow_dla_otwockiej_policji_.html


Temat: informacje "zdrowotne" w mass-mediach
... czkawek, podbijania, przelykania podczas snu.... wszystko zalatwila odpowiednia dieta, o ktora owego lekarza pytalam tam 3 krotnie, bez odp. Trafilam na ta strone , wrazenia niesamowite... www.askapatient.com/viewrating.asp?drug=21153&name=NEXIUM Jak cos takiego mozna...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11918,102214964,102214964,informacje_zdrowotne_w_mass_mediach.html


Temat: witamina B12
surowicy. To jest polaczone z neuropsychiatrycznymi objawami, oslabienie pamieci i parestezje stop bez anemi i makrocytozy we krwi. W wielu przypadkach jest zaburzenie wchlaniania wit.B12 za te niedobory odpowiedzialne. Cobalamina jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,46574202,46574202,witamina_B12.html


Temat: Niedobor wit.B12 artykuly
jej poziom w surowicy. To jest polaczone z neuropsychiatrycznymi objawami, oslabienie pamieci i parestezje stop bez anemi i makrocytozy we krwi. W wielu przypadkach jest zaburzenie wchlaniania wit.B12 za te niedobory...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,106572789,106572789,Niedobor_wit_B12_artykuly.html


Temat: Ciąża w Wielkiej Brytanii
zartowala, a co najwazniejsze, wiedziala dokladnie co robi. Poza tym widzialam sie z lekarzem i polozna kilka razy - na kazdej wizycie badany jest mocz i cisnienie krwi. Moja kolezanka, ktora pod koniec ciazy miala powazne komplikacje byla badana przez lekarzy w szpitalu co tydzien a w ostatnich tygodniach nawet czesciej. Uwazam ze w duzym stopniu od samej kobiety zalezy czy jest ... potrzebuja, a kilka innych przestanie pisac bzdury) www.hse.gov.uk/pubns/indg373.pdf www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/statutory_maternity_pay.asp#howpaid Pozdrawiam em
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,180,75620727,75620727,Ciaza_w_Wielkiej_Brytanii.html


Temat: co jecie na sniadanie?
zrodla optymalnych. Poczytam, ale nie teraz, za chwile ide na rower. Ale wiesz, mam dla Ciebie dobra wiadomosc: National Institutes of Health wystartowal z piecioletnim projektem badan nad Atkinsem i podobnymi...
Źródło: topranking.pl/1561/co,jecie,na,sniadanie.php


Temat: Czy nikt nie słucha ani nie ogląda programów informacyjnych?
... się m.in. prowadzący autobus z firmy w Jaworznie u którego we krwi znajdowało się 2,2 promila alkoholu. Jednak głównym problemem policjantów i kierowców, utrudniającym poruszanie się są liczne roboty drogowe. Mimo...
Źródło: topranking.pl/1725/czy,nikt,nie,slucha,ani,nie,oglada,programow.php


Temat: Terapie genowe ?
listopadzie 2003 roku, w dodatku w województwie łódzkim, nas badania nie objęły. moja córka została zdiagnozowana w wieku 3 miesięcy na podstawie testu potowego i objawów klinicznych, po czym wykonano badanie genetyczne). z rozmowy z mamą dziecka chorego na muko dowiedziałam się, ze w pierwszej czy drugiej dobie życia pobrano krew dziecka do badania. po jakims czasie mama ta dostała sygnał do ... był chory na muko. jeśli chodzi o badania genatyczne w kierunku mukowiscydozy, to robi je IMiD w Wa-wie ul Kasprzaka 17, tel. (22) 3277138 poradnia genetyczna, centrala 3277000. my z mężem nie robiliśmy badań, bo bez sensu- wiadomo, ze jesteśmy nosicielami. ewa do tej poradni została skierowana przez szpital, w którym wówczas leżałyśmy, ale dopiero gdy okazało się, ze wszystkie objawy kliniczne ... skierowanie od lekarza ogólnego) to na wizytę czekaliśmy kilka tygodni, a następne kilka tygodni czekaliśmy na wynik badania, mimo iż znany był już rodzaj mutacji, jakiej należy szukać. (starsza coreczka jest tylko nosicielem). wydaje się wiec, że jeśli to szpital kieruje, to wynik badania jest podawany niemal "natychmiast", natomiast, jeśli się zgłasza tam samemu, to trzeba swoje odczekać. wydaje mi się, że zatajenie informacji o badaniu, i wyniku, w kierunku mukowiscydozy, zwłaszcza w przypadku zaistnienia powyższych wskazań, jest błędem w sztuce lekarskiej. Każdy człowiek, w takim przypadku, powinien dowiedzieć się, jakie jest prawdopodobieństwo, że sam jest nosicielem choroby, lub, że choroba ta wystąpi u jego dzieci, lub dzieci dzieci (jeśli także dzieci są nosicielami). niestety nie wiem, gdzie mozesz uzyskać informacje o wynikach badań...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16556,18731704,18731704,Terapie_genowe_.html


Temat: O leczeniu
I trzeba > mieć akurat szczęście żeby trafić na bakteriemie we krwi podczas > pobierania prób na PCR. A jako (ponoć) immunolog powinnaś wiedzieć, że przeciwciała tworzą się tylko wtedy, gdy antygen jest we krwi. Tzn., że trzeba mieć szczęście, aby w badaniu przeciwciał wykryć chorobę. PCRowi mozna pomóc- jeśli Brornson wykazał, że cysty mozna rozbić metronidazolem, tinidazolem czy własnie wyciągiem z pestek grejfruta, to przecież jest całkiem logiczne, że te rozbite cysty nie wyparują, tylko przejdą do krwi i tam można znaleźć ich DNA podczas PCR. życze wszystkim optymizmu i nie każdy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49179,69739212,69739212,O_leczeniu.html


Temat: Ozonoterapia
też zaczną się jakieś badania i nad tym-jak już sporo w necie anglojęzycznym o wrażliwości in vitro na antybiotyki i tworzeniu form sferoplastu(L), wiadomo że niektóre antybiotyki zwiększają aktywność makrofagów np. nowe makrolidy ale i penicylina) a do tego jeśli jest potwierdzone niedotlenienie powinno wystarczyć tlenoterapia i ćwiczenia żeby ten tlen rozprowadzić z krwią www.blackwellpublishing.com/eccmid15/abstract.asp?id=37651
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,92552858,92552858,Ozonoterapia.html


Temat: Podstępna neuroborelioza .
6,0 K+ 4,6 Cholesterol 5,0 Bilirubina 11,5 GPT 62 GOT 38 GGTP 30 AP 75 Od ostatniego badania poprawiła się glukoza i cholesterol , a pogorszyły próby wątrobowe , pani doktor zaleciła 2x1 Essentiale Forte , do tej pory brałem sporadycznie . Mój podstawowy probiotyk , godny polecenia ( z Angli ): Potent Acidophilus 100 capsules Ł 6.49 www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=753 kliknąć VIEW LABEL pokaże etykietę i skład 5 bakterii . Są jeszcze opakowania 250 capsułek , cena Ł15.49 . W tym tygodniu zaczęłem używać : Chewable Acidophilus 200 tablets do ssania Ł 13,99 www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=703 Etykieta i skład www.hollandandbarrett.com/vf/labels/005721HB.pdf Anti-Candi Podobne do Candida Clear 100 Tablets Ł17.95 www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=750 Skład : Oregano 750mg (oreganum heracleticum from 150mg of 5:1 extract ) Olive Leaf 500mg ( olea europaea ... Jeśli ktoś zna angielski to może jeszcze coś znajdzie . Więcej produktów Holland and Barrett www.hollandandbarrett.com/pages/categories.asp?cid=15
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,70800561,70800561,Podstepna_neuroborelioza_.html


Temat: PROSZĘ PRZECZYTAJCIE - PROŚBA O POMOC
PROSZĘ PRZECZYTAJCIE - PROŚBA O POMOC potrzebuje waszej pomocy w ocenie mojego badania usg szyji które zrobiłam bo strasznie bolała mnie żuchwa a raczej kość i miejsce pod uszami opis: "Ślinianki ... nor 0-0.2 luc # 0.18 - nor 0-0.4 RBC 4.53 - NOR 3.5-5.2 HGB 13.5 - NOR 11.2-15.4 PLT 201 NOR 130- 220 ALT 23,0 NOR 5.0-32,0 ASP 20,0 NOR 5.0-31,0 ... - NORMA 150,0-400, PDW 63,7% - NORMA 47,7-59,3 MIKROSKOPOWA OCENA ROZMAZU KRWI GRANULOCYTY OBOJĘT. O JĄDRZE PAŁECZKOWATY 3% - NORMA 1-2 GRANUL. OBOJĘTN. O JĄDRZE PODZIELONYM 76 % - NORMA 45-75...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,93031526,93031526,PROSZE_PRZECZYTAJCIE_PROSBA_O_POMOC.html


Temat: IRAK + SAMOLOTY NAD URSYNOWEM = HEKATOMBA !
PRZEPROWADZIĆ BADANIA EPIDEMIOLOGICZNE ! Gość portalu: Peppers napisał(a): > 1. Jesli ktos chce zrobic kase to tylko Pan na skladaniu pozwow w imieniu > mieszkancow osiedla. Ale rozumiem taka Pana praca. ... uderzenia krwi do głowy. (...) częste przebywanie pod wpływem zbyt dużego hałasu zwiększa ryzyko wystąpienia zawału serca, szczególnie przed 55 rokiem życia. (...) Hałas o umiarkowanym poziomie (60-80 dB), występujący głównie ... wypowiedzi dr Zbigniew Koszarnego, kierownika Pracowni Badania Hałasu i Wibracji Państwowego Zakładu, zamieszczony tu: www.abcdom.pl/art/art.asp?artykul_id=105&ps=7393 "Czy warto hałasować, Swój i innych słuch rujnować, Czy potrzebny ci aparat słuchowy, By weszło to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,643,6380820,6380820,IRAK_SAMOLOTY_NAD_URSYNOWEM_HEKATOMBA_.html


Temat: Nie zaprosił kolegów na urodziny? To dyskryminacja
... www.scb.se/default____30.asp. Nawet domieszka krwi hinduskiej i negryjskiej znajduje > się pod kontrolą władz. Nie rozumiem o co ci chodzi. Władza chodzi i pobiera krew do badania? I nie pisz mi o...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,29,81529343,81529343,Nie_zaprosil_kolegow_na_urodziny_To_dyskryminacja.html


Temat: jedna źrenica mniej reaguje na światło !!!
plynu(fluorescein) i wykonuje szereg zdjec siatkowki.Gdy siatkowka jest w porzadku robi sie MRI.Jesli wszelkie badania nie wykazaly zadnych zmian trudno powiedziec co jest przyczyna u ciebie anisocorii. Czasami na powiekszenie zrenicy ... zdjecie. Byc moze wizyta u producenta jest najlepszym rozwiazaniem. Soczewki takie wykonuje od 10lat szwajcarska firma Ciba. www.revophth.com/index.asp?page=1_189.htmPozdrowienia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,4687148,4687148,jedna_zrenica_mniej_reaguje_na_swiatlo_.html



 
  Strona Główna
Bagster
baciarz
 
 
Absolutna wolność człowieka skończyłaby się chaosem. Antoni Kępiński (1918-1972)
Do polowania na pchły i męża nie trzeba mieć karty myśliwskiej. Zygmunt Fijas
Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna. Włodzimierz Iljicz Lenin (Uljanow, 1870-1924)
Dla tego, co nie krzywdzi, zbędne prawdomówstwo. Antyfanes
Darząc uśmiechem uszczęśliwiasz serce. Uśmiech bogaci obdarzonego nie zubożając dającego. Nie trwa dłużej niż chwila, ale jego wspomnienie zostaje na długo. Nikt nie jest tak bogaty, by mógł nim pogardzić, ani tak ubogi, by nie mógł nim darzyć: Uśmiech niesie radość rodzinie, umacnia w pracy, świadczy o przyjaźni. Uśmiech podnosi na duchu zmęczonych, leczy ze smutku. Gdy więc napotkasz kogoś o twarzy ponurej, obdarz go hojnie uśmiechem, któż bowiem bardziej go potrzebuje niż ten, kto nie potrafi go dawać? Faber