badanie hormonów czy trzeba być naczczo
   
rafal.rybnik.pl
badanie przeciwciał przeciwplemnikowych
badania sanepidu ile kosztuje i ile trwają
badanie USG przez powloki brzuszne ktory tydzien ciąży
badania eksperymentalne tarcz jednoprzęsłowych przez klingroth
badanie dna oka a bole szyji i plecow
badanie laparoskopowe przez gardlo przed wizyta
badania moczu wykazały bakterie 10,2 czy to dobry wynik
badanie ogolne moczu erytrocyty pojedyncze w preparacie
badanie krzywej cukrowej po 75 g w ciazy normy
badanie na kszywą cukrowa w ktorym miesiacu ciąży
transfer pyrzowice
odwzorowanie azymutalne rownoodleglosciowe
wizytuwki do nasza klasa
Rollercoaster Rush 99 Tracks pl
Coloseum Odzie
Centrum Onkologiczne Pozna
  rafal.rybnik.pl

Temat: postinor-duo??
po odstawieniu Luteiny okres powinien pokazać się w ciągu kilku dni. jeśli nie pojawi się w ciągu 10, to można się martwić. jeśli nie szkoda ci pieniędzy to możesz zrobić badanie krwii na wysokośc beta hcg - jego wysokość mówi, czy jest ciąża i jak jest zaawansowana. jednak sądzę, że to po prostu zawirowania hormonalne po Postinorze. > robiłam 3 testy<ale nie naczczo> nie trzeba ich robić na czczo najlepiej robić z pierwszego porannego moczu.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,36388995,36388995,postinor_duo_.html



Temat: czy ktoś puchnie po tyroksynie
Witaj Aneteczek Na sama tyroksyne uczulen nie ma bo to jest hormon ktory produkuje organizm. To jest niemozliwoscia byc uczulonym na cos z wlasnego organizmu. Przeciez Ty juz bierzesz chyba ta ... innej drogi do normalnosci jak tylko wyregulowac hormony dobierajac odpowiednia dawke. Zobaczysz ze bedzie jeszcze dobrze. Tylko pamietaj ze na poczatku leczenia badania robi sie co 4-6 tygodni po zmianie dawki i dalej sie ja zmienia odpowiednio do wynikow. Badania robi sie naczczo bez brania tyroksyny przed pobraniem krwi. Pozdrawiam Rosteda
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,89276334,89276334,czy_ktos_puchnie_po_tyroksynie.html


Temat: RZS
wczoraj po raz pierwszy naczczo bez tabletki (dopiero na forum przeczytałam że tak trzeba - wszystkie endo informowały, że to nie ma znaczenia). Bardziej martwię się łagodnym przejściem przez klimę, która mnie czeka (mam 46 lat). Czytałam na forum że wszelkie przełomy hormonalne nie są dobre dla Hashi. Jak sięgnę pamięcią to u mnie chyba wszystko się zaczęło jak byłam w ciąży...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,21586891,21586891,RZS.html


Temat: Jesten nowy i prosze o interpretację wyników
one sa odpowiedzialne za nasze samopoczucie a nie te zwiazane T3, T4. Roznica w wynikach bedzie taka ze tych wolnych hormonow bedzie jeszcze mniej. Czyli Ty nadal masz nieodpowiednio ustalona dawke i dlatego zle sie czujesz. Lekarz mial racje ze wydales niepotrzebnie pieniadze na badanie T3 i T4. Jak bedziesz robil nastepne badania to juz tylko TSH, fT3 i fT4. Zawsze sie je robi 4-6 tyg po zmianie dawki i zawsze naczczo bez tabletki. Tabletke lyka sie po pobraniu krwi. Pozdrawiam Rosteda
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88641451,88641451,Jesten_nowy_i_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: TSH 1,15 niski potas i glukoza co dalej ,
Zrób ft3,ft4 i jeszcze raz TSH. Sprawdzisz poziomy hormonów. Ja robię je rano naczczo. U mnie jednym z pierwszych objawów był spadek potasu . Skończyło się zasłabnieciem na ulicy. Potas wynosił wtedy 2,8 i podobno był "zawałowy". 3,6 miałam dopiero po podaniu 2 kalipozów i kroplówce z potasem po około 3-4 godzinach. Nie licz tylko na lekarzy. Zrób sobie te badania koniecznie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,69162094,69162094,TSH_1_15_niski_potas_i_glukoza_co_dalej_.html


Temat: Witam na Forum oraz pytanie o Invicta - Gdańsk
Karkarkar Dr przyjmuje w Madisonie. Ja wszystkie badania robiłam tam - bo tam mają labolatorium. Ten zestaw badań panie położne między sobą nazywaja wejściowy. Nie trzeba się umawiac ani na badanie hormonów ani na badanie nasienia. Najlepeij przyjśc możliwie rano, bo musisz być naczczo. Co do nasienia to mojemu M panie powiedziały, żeby był nie później niż o 16 - możliwe że...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,747,45920564,45920564,Witam_na_Forum_oraz_pytanie_o_Invicta_Gdansk.html


Temat: Proszę o pomoc
Niestety, te hormony badane w 10 dniu cyklu nie mają żadnej wartości diagnostycznej. LH i FSH bada się pomiędzy 3 a 5 d.c, estradiol najlepiej w okolicy owulacji (lub razem z LH i FSH), a progesteron 7 dni po owulacji. Prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dniu, byle rano i naczczo. I dopiero takie wyniki maja jakąś wartość i mozna je interpretować.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,43334429,43334429,Prosze_o_pomoc.html


Temat: Obawy przed CLO
no to zrob koniecznie to badanie na wrogosc sluzu bo moze sie chlopaki nie moga przedrzec przez wrogi sluz, to sie nazywa PCT robia to w kazdej klinice leczenia niepl w ... nim sie zaczniesz hormonami truc a te p. ciala to potem - obojetne jaki dzien i z krwi (nie naczczo) PS masz wiadomosc na priv
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,55716316,55716316,Obawy_przed_CLO.html


Temat: cukrzyca ciężarnych
cukrzyca ciężarnych Miałąm robiony mniej więcej między 18-19 tygodniem ciązy test na obciązenie 75 gram glukozy. naczczo wynik miaąłm chyba 94, natomiast p o2 godzinach p oobciążeniu-147, a norma jest podobno do 140. Lekarz położnik skierował mnie do poradni diabetologicznej. tam mi od razu zdjagnozowano "cukrzycę ciężarnych", która podobno mija po ciąży, jest wynikiem szalejących hormonów. Ale jeszcze zrobiono mi jakieś badanie krwi, tam na miejscu i wiem,że wyszło w normie. teraz przez 2 tygodnie od wizyty mam siękłuć i mierzyćsobie poziom cukru 4 razy dziennie glukometrem: na czczo, godzinę p ośniadaniu, godz. po obiedzie i godz. po kolacji. No i jak do tej pory, przez 4 dni wyniki zaróno na czczo jak i po jedzeniu wychodziły mi w normie. Tylko jeden poranny wynik ... następnej wizycie, że by m idałskierownie na powtórzenie tego badania u nich w poradni? Piszcie, proszę
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24112,51186605,51186605,cukrzyca_ciezarnych.html


Temat: Letrox a inne leki
Witaj Spokojnie bez paniki. Ja hormon badam zawsze popołudniu koło 15 lub 16. Nigdy nie robiłam tego badania rano i naczczo.Mój lekarz mówi,że jeśli idzie o poziom hormonów to nie ma znaczenia kiedy robisz badanie. Pozdrawiam Ada
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,20671860,20671860,Letrox_a_inne_leki.html


Temat: Dziękuję , podaję wyniki.
... dawki. A wiekszosc badan my tez robimy niestety prywatnie, bo lekarze musza oszczedzac i kasa chorych tez. Tak ze z na to nie ma rady. Zycze szybkiego powrotu do normalnosci. Pozdrawiam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,53114439,53114439,Dziekuje_podaje_wyniki_.html


Temat: nowa ,prosba o interpretacje wynikow
Witaj Cclaudia4 Czy Ty robilas wyniki i 7 i 11 grudnia? Chyba te 7 grudnia zrobilas po polknieciu tabletki? A w ogole to najlepiej robic badania w jednym laboratorium. Kontrolne badania ... wprowadzeniu leczenia (podwyzszeniu dawki) i wyniki i samopoczucie bardzo sie poprawiaja. Dopiero po 4-6 tygodni jak tyroksyna odlozy sie w tkankach to wtedy mozna robic badania. Po tych 4 tygodniach widac dopiero ile tej tyroksyny ucieka do tkanek i wyniki poziomu hormonow pokazuja wtedy dokladnie jaki ich jest poziom. Jak badania robi sie za wczesnie (po 2-3 tygodniach to te wyniki sa niemiarodajne bo we krwi nie jest jeszcze ustalony ich poziom. Wyniki robi sie naczczo i bez tabletki. Tabletke lyka sie dopiero po pobraniu krwi. Zaczynalas swoje leczenie z TSH stosunkowo niskim ... z przed leczenia. Tak ze to jest spowodowane ucieczka hormonow do tkanek i we krwi z tego co lykasz w tabletce pozostaje niewiele. Jak juz minal miesiac to idz do swojego ... kontrole co miesiac i co miesiac korygowac ta dawke. Przy tak niskich poziomach fT3-20,93% i fT4-28,91% musisz sie zle czuc i miec objawy niedoczynnosci. Po wyrownaniu hormonow powinny te objawy zniknac. Tylko ze to moze troche trwac az organizm sie wysyci tymi hormonami. Zelazo (ferrytyna) masz tez dosc niskie tak ze rozmawiaj ze swoim lekarzem czy nie warto zaczac juz leczenia. To...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,53607057,53607057,nowa_prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: podskoczyło mi ciśnienie - pilne!
Witaj Jacku Dobrze ze dostales te tabletki. To nadcisnienie troche popusci. Jutro do lekarza po recepte na cale opakowanie Propranololu i obowiazkowo badanie TSH, fT3 i fT4. Nie bardzo rozumie dlaczego ... dawki hormonow pomaga unormowac cisnienie. Nastepny blad robisz dobierajac dawke po poludniu. Tyroksyne bierze sie zawsze naczczo bo sie jej wtedy najwiecej wchlania. Rowniez dlatego rano bo czlowiek jest wtedy bardziej ... zrob wyniki. Pojdz do lekarza ustalic nowa dawke i po 4 tygodniach na nowej dawce dopiero kontrola krwi (przed pobraniem krwi nie wolno brac hormonow, dopiero po pobraniu). Te bole szyi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,40449874,40449874,podskoczylo_mi_cisnienie_pilne_.html


Temat: Bardzo,bardzo proszę o interpretację wyników
Witaj Fioka Wedlug mnie powinnas podac corce Euthyrox od zaraz tak jak zlecil lekarz. To ze badania nie byly robione naczczo niczego nie zmienia. Przed badaniami hormonow tarczycy nie wolno tylko lykac tabletki. A ze tabletke lyka sie pol godziny przed jedzeniem to dlatego idzie sie na pobranie krwi naczczo, bo po tym pobraniu krwi trzeba jeszcze polknac na pusty zoladek ta ... przeciwciala wyjda w dniu badania podwyzszone to nie wiadomo. One zmieniaja sie okresowo bez wzgledu na wszystko, raz sa wysokie , a raz moga byc ponizej normy. Tak ze na wsoki ... przeciwciala nie uciekna, jak sa to i tez beda za dwa miesiace. Przy nastepnych badaniach krwi zrob tez badanie ferrytyny i poziom wit.B12. Ten lekarz nie jest zly jak umie rozpoznac...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,54167056,54167056,Bardzo_bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Jak oswoila(e)m Hashi - wasze pozytywne historie
naczczo) i wynik był 4,1. Zimą mam dużo gorsze samopoczucie (nie umiem się rano zmusić do wstania). Poza tym wydaje mi się, że mój organizm woli zmienne dawki a nie jednolite. ... A co do ostatnich poziomów hormonów, to kobieta w wieku rozpłodowym (co za ohydna nazwa) powinna mieć maksimum 2,23 TSH. Tak przynajmniej piszą w publikacjach zachodnich, które udało mi się zdobyć....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,56089249,56089249,Jak_oswoila_e_m_Hashi_wasze_pozytywne_historie.html


Temat: Co sadzicie o swoim lekarzu prowadzacym ciąże??
270 zł. Wiedziałam że badanie na toksoplazmozę może być drogie no ale żeby aż tak. Wyniki kazano mi odebrać przed nast. wizytą za tydzień. NO ok. Komentarz mojej teściowej: no ja ... nie wiem po co. Chyba żeby mnie naciągnąć na kasę. NIe zmierzył ciśnienia nie zważył. Nie zlecił żadnych badań. Nic. WIzyta kosztowała mnie 130 zł. A wyniki badań owszem były ok, zwłaszcza że zbadał mi hormon tarczycy i progesteron. Nic ponadto. Oczywiście więcej tam nie poszłam. Najbardziej zdziwiona była moja teściowa. Trudno mieć jednak zaufanie do lekarza który skasował w sumie 400...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,45254718,45254718,Co_sadzicie_o_swoim_lekarzu_prowadzacym_ciaze_.html


Temat: jak radzic sobie po leczeniu izotopem
nazywa sie testem TRH mialam potwierzona duza niedoczynnosc. To tak na marginesie o mnie.) > WYNIK BADAN CYTOLOGICZNEGO|PCI| > miejsce pobrania-guz w ciesni po str.lewej > ROZPOZNANIE KLINICZNE > niezlosliwy nowotwor tarczycy > lokalizacja zmiany-guz w ciesni po stronie lewej śr.2cm niejednorodny > RPZPOZNANIE > > na tle obfitego koloidu i krwi pojedyncze rozsiane normotypowe tyreocytyi pojed > yncze limfocyty- To badanie ... zrobienie dalszych badan, czyli przeciwcial. > ROZPOZNANIE po > > STRUMA NODOSA TOXIKA > scyntygrafia po izo. > Radioznacznik nierownomiernie rozlozony w obu platach tarczycy z przewaga ciesn > i i ... wyrownuje. Ale mialas robione jakiekolwiek badania po tym leczeniu jodem radioaktywynym? Wiadomo w jakim stopniu masz teraz niedoczynnosc i ile nalezy tej tyroksyny (=Euthyrox)podac? > Po 14-stu dniach zrobic mam badanie hormonow > i zadzwonic > > > i tu pytanie > CZY KTOS MOZE zinterpretowac moje wyniki? bo ja z tego nic nie rozumie,a czuje > sie bardzo zle. > > ... 1.) Natychmiast zrobilabym badania krwi - TSH, Ft3, fT4, przeciwciala anty-TPO, anty-Tg - rano naczczo bez brania wczesniej tabletki (tabletke Euthyroxu wzisc dopiero po pobraniu krwi). 2.) Zabrala wszystkie wyniki od...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,99837493,99837493,jak_radzic_sobie_po_leczeniu_izotopem.html



 
  Strona Główna
Bagster
baciarz
 
 
Absolutna wolność człowieka skończyłaby się chaosem. Antoni Kępiński (1918-1972)
Do polowania na pchły i męża nie trzeba mieć karty myśliwskiej. Zygmunt Fijas
Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna. Włodzimierz Iljicz Lenin (Uljanow, 1870-1924)
Dla tego, co nie krzywdzi, zbędne prawdomówstwo. Antyfanes
Darząc uśmiechem uszczęśliwiasz serce. Uśmiech bogaci obdarzonego nie zubożając dającego. Nie trwa dłużej niż chwila, ale jego wspomnienie zostaje na długo. Nikt nie jest tak bogaty, by mógł nim pogardzić, ani tak ubogi, by nie mógł nim darzyć: Uśmiech niesie radość rodzinie, umacnia w pracy, świadczy o przyjaźni. Uśmiech podnosi na duchu zmęczonych, leczy ze smutku. Gdy więc napotkasz kogoś o twarzy ponurej, obdarz go hojnie uśmiechem, któż bowiem bardziej go potrzebuje niż ten, kto nie potrafi go dawać? Faber